Chocolate Chip Cookies
Ingredients
100 gr unsalted butter
60 gr soft light brown sugar
1 egg
150 plain flour
½ tsp baking powder
A few drops of vanilla extract
100 chocolate buttons (dark or milk)
How to make it:
Cream the butter and sugar together by hand or mixer until light and fluffy.
Slowly add the beaten egg, carefully fold in the flour, baking powder, vanilla extract and chocolate buttons.
Leave the mixture to rest in the fridge for 30 minutes or so, but not long enough that it becomes solid.
Break off small lumps of the dough and place, spaced well, on an oiled baking tray.
Bake in oven preheated to 180C/Gas mark 4 for about 8-10 minutes, until the cookies are light golden.
They should still be a little soft to the touch.
Transfer to a wire rack and leave to cool.
Enjoy!!!!
Chocolate Chip Cookies
ingredientes
100 gr de manteiga sem sal
60 gr de açúcar mascavo
1 ovo
150 de farinha de trigo
½ colher de chá de fermento em pó
Algumas gotas de essência de baunilha
100 gr chocolate picado (amargo ou de leite)
Como fazer:
Bata a manteiga e o açúcar a mão ou na batedeira até formar um crème homogeneo.
Lentamente, adicione o ovo batido, com cuidado a farinha, o fermento, a baunilha e os pedacinhos de chocolate.
Deixe a mistura descansar na geladeira por 30 minutos ou mais, ate a massa ficar firme mas nao solida.
Separar a massa em pedaços pequenos e po-los sobre uma assadeira untada com oleo, bem espaçados.
Asse em forno pré-aquecido a 180C por cerca de 8-10 minutos, até que os cookies fiquem dourados. Devem estar ainda um pouco mole ao toque.
Deixe esfriar e bom apetite!!!